mannenTips

Olé, olé voor de IPA!

Eigenwijs, krachtig en de meest originele namen en etiketten. We hebben het over IPA bier. Niet zo gek dat we er nooit op uitgekeken raken. De smaak van een goed IPA biertje vergeet je niet zo snel, evenals de naam. Gelukkig duurt het wel even voordat je alle IPA’s hebt geproefd, er zijn namelijk tal van brouwerijen die zich op deze biersoort storten. Zo komen er steeds nieuwe varianten bij. Ze zijn trouwens niet alleen om zelf te proeven, ook als cadeau doen IPA’s het erg goed.

ipa bier

Even geen alcohol?

Sta jij aan de vooravond van een alcoholvrije maand? Of moet je rijden? Er zijn redenen genoeg om even weinig of geen alcohol te nuttigen. Gelukkig kun je de IPA biertjes gewoon mee proeven, er zijn namelijk diverse varianten zonder alcohol. Alcoholvrij bier is kwalitatief steeds beter en dus proef je haast het verschil niet meer. Nooit geprobeerd? Dan is dat het zeker eens waard! Voorbeelden van alcoholarme IPA’s zijn het Jopen Non(netje), de Muifel Craazy IPA of Vandestreek Playground. Stuk voor stuk karakteristieke biertjes waarin geen tot weinig alcohol te vinden is.

Proef IPA’s

Wat is er nou leuker om alle verschillende flesjes op tafel te zetten om ze daarna een voor een te proeven? Dat dachten ze bij Mr. Hop ook. Daarom kun je hier een proeverijtje bestellen. Een pakket met verschillende bieren en een set proefglaasjes. Zet wat hapjes op tafel en maak de flesjes maar open, proeven maar. Er is voor IPA-der wat wils! Weten welke hapjes je er dan het best bij kunt serveren? Voor deze en meer vragen kun je terecht bij Mr. Hop. Hij adviseert je graag!

Geef een reactie