KledingLifestyleTips

Zo vind je de juiste winterjas voor jouw kind

winterjas vinden kinderen

Het is weer bijna zover: het najaar gaat weer van start! Dat betekent niet alleen een prachtige kleurenpalet van neervallende bladeren en koelere dagen, maar ook dat de strijd voor de perfecte winterjas voor jouw kind weer is begonnen. Het vinden van de juiste kleding voor je kind is niet altijd even gemakkelijk.. Inmiddels is het vrijwel dagelijks een gevecht welke kleding je ze aan moet trekken. Om moe van te worden, nietwaar? Naast de uitstraling en het gevecht of je kind dit wel of niet wilt aantrekken, moet je ook denken aan de groei en welke maat dan nodig is. Overal zie je prachtige uitspraken: winterjas jongens in de aanbieding, nieuwe winterjassen voor het komende seizoen. Allemaal heel mooi, maar waar let je eigenlijk precies op bij het uitzoeken van de perfecte winterjas voor jouw kind? En hoe voorkom je die dagelijkse strijd tijdens het aantrekken van de jas?

Scotch soda winterjas kind

De juiste maat

Ouders verzuchten maar al te vaak dat hun kind groeit als kool. Het ene moment heb je net een nieuwe garderobe aangeschaft en het andere moment ben je alweer aan het shoppen voor de volgende maat. Een winterjas is vaak geen goedkope uitgave en het zou dan ook zonde zijn als je niet de hele winter kan doen met dezelfde jas. Maar hoe vind je een passende maat die niet veels te groot is, maar toch nog wel wat op de groei gekocht is?

Tip: pak de groeicurves van je kind er is bij en trek de lijnen van de lengte door naar de laatste maand waarin ze de jas ongeveer nog nodig zullen hebben (denk bijvoorbeeld aan maart volgend jaar). Zo heb je ongeveer een idee van de lengte die ze op dat moment zullen hebben en kun je uitrekenen met welke maat ze de hele winter doorkomen.

Voor veel ouders is het aantrekkelijk om de jas 1 of 2 maten te groot te kopen. Dit is echter niet verstandig. Als een jas te groot is, zal deze te zwaar zijn voor het kind, hierdoor ontstaat er een verschuiving in het evenwicht en zal je kind moeite hebben met lopen en rennen in de jas. Bovendien lijkt het zo net alsof je je kind in een jas gestopt hebt. Overdrijf het dus niet en ga voor een middellange jas! In het ergste geval zal je toch halverwege het seizoen een nieuwe jas moeten kopen. Helaas, het is niet anders.

Passen en overleggen!

De meeste kinderen vinden het helemaal niks om nieuwe kleding te passen. Een bezoekje aan een winkel kan dan ook tenenkrommend zijn. Gelukkig biedt het internet vaak de uitkomst. Bestel meerdere maten en laat je kind thuis de winterjassen passen. Het is wel enorm belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurd. Dat je kind al een tijd in een bepaalde maat zit, hoeft niet te betekenen dat hij deze ook voor zijn winterjas nodig heeft. Zo wordt een Vingino winterjas vaak gekenmerkt door de aansluitende en smalle pasvorm, een pasvorm waardoor je kindje misschien net een maatje groter nodig heeft. Blijf dan ook passen om zekerheid te hebben over de juiste maat!

Vingino winterjas

Ben je klaar met de dagelijkse strijd met jouw kinderen om hun jassen aan te trekken? Laat ze dan zelf bepalen welke winterjas ze mooi vinden. Zij tevreden, jij tevreden en dat scheelt een heleboel stress in de ochtend

Geef een reactie