algemeenLifestyleTips

Plastic tasjes zijn helemaal uit anno 2018!

Papieren-venstertassen

Eindelijk kunnen we zeggen dat plastic tassen helemaal uit zijn anno 2018! Steeds meer mensen gaan over op duurzamere alternatieven en dat maakt ons én de overheid heel gelukkig! Enkele jaren geleden klaagde de overheid over een piek in het plastic zwerfafval en maakten zij het drastische besluit om de wetgeving omtrent plastic tassen te veranderen. Inmiddels zijn we er helemaal aan gewend om zelf een tas mee van huis te nemen. Tenminste, we zijn het gewend maar het komt helaas nog maar al te vaak voor dat de eigen tas vergeten wordt. Om op te komen voor het milieu en bovendien ook nog eens mee te gaan met de huidige trends is het dan ook van cruciaal belang dat je een goed alternatief vindt voor de traditionele plastic tassen. Vaak wordt er gekozen voor stoffen- of papieren tassen. In dit artikel vertellen we waarom je beter geen plastic tassen kunt hergebruiken en welk alternatief het meest geschikt is voor jou.

duurzame plastic tas

Kunnen we plastic tassen dan niet gewoon hergebruiken?

Dit is een vraag die we onszelf dikwijls stellen. Na al die jaren van gratis plastic tassen zal ook jij hoogstwaarschijnlijk een grote verzameling plastic tassen in huis hebben liggen. Het is dan ook voor de handliggend om deze tassen gewoon te hergebruiken. Zo hoef je geen alternatief aan te schaffen en schaadt je het milieu ook niet. Iedereen blij, toch?

Uiteraard is het hergebruiken van plastic tassen altijd nog beter dan het telkens kopen van nieuwe tassen, maar de kwaliteit is niet sterk genoeg om dit meerdere rondes aan te kunnen. Een plastic tas kan misschien hooguit drie keer hergebruikt worden en zal vervolgens scheuren. Zo ga je heel snel door je verzameling heen en is de kans groot dat je over een paar maanden weer nieuwe plastic tassen aan het kopen bent. Zo blijft het vicieuze cirkeltje ronddraaien. Deze doorbreek je enkel door alle plastic tassen af te zweren en te kiezen voor duurzame alternatieven.

Papieren tassen: een prima alternatief?

Nu is vervolgens nog de vraag welk duurzaam alternatief dan ook het meest geschikt is voor jou. Als je op straat loopt zal je waarschijnlijk dikwijls het gebruik van stoffen big shoppers zien. Dit is dan ook een zeer populaire en fijne oplossing. Papieren tasjes zie je misschien wat minder vaak, dit is vooral te wijten aan de slechte naam die zij vergaard hebben als we spreken over kwaliteit. Wie heeft het immers niet meegemaakt dat een papieren tasje na één keer gebruiken al gescheurd was? Gelukkig is dat tegenwoordig toch wel heel anders. Zeker omdat we er nu van overtuigd zijn dat papieren tassen steeds vaker worden ingezet voor het verslepen van boodschappen en andere zware producten, zijn de tassen zo verstevigd dat dit ook mogelijk is. De kans dat ze scheuren is, met zorgvuldig gebruik, dan ook erg klein. Bovendien vind je papieren tassen in alle soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een papieren tas met grappige opdruk of juist een zeer stijlvolle tas. Een statement maken met een stoffen- of papieren tas is zo gedaan, wat kies jij?

Geef een reactie