LifestyleMens&gezondheidTips

Vakantie? Ready, set, go!

VakantieReady,set,go

De kerstvakantie komt bijna om de hoek kijken en misschien ben je ondertussen ook al wel bezig met het bedenken van zomerse bestemmingen voor the summer of ’22. We snappen dat in ieder geval goed, want wegdromen bij een wit strand met azuurblauwe zee en een strakblauwe lucht dat willen we toch allemaal? Of, voor de avonturiers, ligt een zomers avontuur in de bergen van Oostenrijk of Zwitserland misschien wel op de loer! Elke type vakantie kent natuurlijk zijn bagage, letterlijk en figuurlijk. Onderstaand enkele tips die ervoor zorgen dat jij goed bepakt op reis kan! 

Tas of koffer?

First things first. Het is goed om voor het inpakken te bepalen of je een koffer of backpack mee zal nemen. Zo kun je een goede inschatting maken van hoeveel spullen je mee kan nemen. Een backpack is natuurlijk praktisch als er wandelingen en veel gereis in het verschiet liggen. Stel, je gaat 3 weken buiten Europa en wil zo veel mogelijk verschillende plekken zien waardoor je vaak met het openbaar vervoer reist? Probeer jij je koffer maar eens elke keer op en neer te tillen. Een backpack kan zo op de rug en klaar is Kees!

Slippers

Voor wandelingen (in de bergen) zijn goede wandelschoenen natuurlijk een must, maar vergeet niet: Badslippers! Prioriteit nummer één! Waar je ook heen gaat, badslippers komen sowieso van pas. Of je nu op het strand van Italië ligt, of de sportschoenen echt even uit moet doen tijdens een lange dag wandelen. 

Zonbescherming

De zon is meestal één van de voornaamste redenen om op vakantie te gaan en we kunnen je daarin geen ongelijk geven! Fietsen, wandelen, luieren, lezen, alles is leuker en beter met een zonnetje op je neus. Maar natuurlijk blijft het altijd van belang om goed te smeren vooraf goed uit te zoeken welke soort zonnebrand en aftersun goed passen bij jouw type huid en welke factor je nodig hebt! Op die manier kom je tijdens je vakantie niet voor onaangename verrassingen te staan. Eén van de merken die je kan overwegen om “vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje” te voorkomen is Douglas, neem daarvoor eens een kijkje op Parfumdreams.

Night out

Picture this: gezellige boulevard, kakelverse vis, kannen sangria en een ondergaande zon. Of, het prachtige gebergte waar de nacht als een deken overheen valt. Vergeet tijdens je diner ’s avonds vooral niet om een extra vestje of trui mee te nemen, want de warme temperaturen overdag kunnen verraderlijk zijn!

Geef een reactie