Huis en tuinTips

Een tuinhuis bouwen in 2019

Een tuinhuis bouwen in 2019

Wil je  een tuinhuis bouwen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan hebben wij een aantal tips! Laat je in ieder geval niet afschrikken door het idee dat het misschien een dure aankoop is. Een tuinhuis hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn als je misschien denkt. Met de juiste tips plaats je binnen no-time jouw tuinhuis.

Bedenk waarvoor je het tuinhuis gaat gebruiken

Er zijn een veel redenen waarvoor je een tuinhuis wilt bouwen. Maar de meeste mensen willen een tuinhuis omdat ze simpelweg behoefte hebben aan meer ruimte. Misschien zal het tuinhuis dienen als opslagruimte, of een klein kantoor in je tuin. Andere mensen gaan voor ideeën zoals een fitnessruimte of een ruimte waar je even op jezelf kunt zijn. Het maakt niet uit wat het doel is. Tuinhuizen zijn er in alle soorten en maten!

Denk na over de locatie

Voordat je begint met de bouwplannen, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de locatie van het huisje. Heb je geen grote tuin? Dan is dit waarschijnlijk een makkelijke stap. Bij mensen met een grotere tuin zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan zijn zaken zoals de schaduw in je tuin en aan welke kant de zon opkomt. Je wilt de beste locatie uitzoeken zodat je optimaal kunt genieten van je tuinhuisje.

locatie tuinhuis

Doe voldoende inspiratie op

Voordat je met de planning begint moet je een idee hebben van wat je ongeveer wilt. Neem dus brochures, woonbladen en websites door. Ook kun je natuurlijk fysieke winkels bezoeken om jezelf te laten inspireren. Neem gerust je tijd hiervoor, dit is ten slotte een van de leukste onderdelen van het bouwen van een tuinhuis.

 Maak een planning

Wanneer je een idee hebt van wat voor huisje je wilt bouwen, kun je een planning gaan maken. Zet eerste alle kosten van het bouwen van je huis onder elkaar. Neem hierbij ook kosten mee om het huisje te installeren, en niet enkel de aanschafkosten. En misschien wil je nog extra functionaliteiten toevoegen? Denk aan elektriciteit of een internetverbinding. Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn om gelijk op te nemen in je begroting. Het is beter om dit gelijk toe te voegen aan je huisje dan te wachten tot je budget hebt.

Vraag om advies bij experts

Een groot gedeelte van het bouwen van een tuinhuisje kun je zelf doen. Echter is het altijd goed om advies te vragen bij experts. Zij kunnen je attent maken op eventuele onvoorziene kosten of problemen. Ook zorgen zij ervoor dat je de kans het grootste is op een goed eindresultaat.

Zo kan een expert je helpen met het bepalen van de beschikbare ruimte die je hebt. Je zult je misschien geen goede voorstelling kunnen maken van hoe het er uiteindelijk uitziet als het huisje is geplaatst. Houd ten slotte rekening met eventuele verzendkosten en levertijd. Bij sommige aanbieders kan het enige tijd duren voordat ze je huisje kunnen leveren. En je wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van je nieuwe aankoop.

 

Geef een reactie