GadgetsTechnologieTips

4 dingen waar je op moet letten bij het vervangen van een horlogebatterij

Het vervangen van een horlogebatterij klinkt heel simpel, maar als dit verkeerd uitgevoerd wordt is het zelfs mogelijk om de horloge te beschadigen! Het is dan ook van essentieel belang dat je weet waar je op moet letten bij het vervangen van de batterijen in jouw horloge. In deze blog vertellen we je 4 dingen die je moet weten als je zelf de hand legt aan jouw horlogebatterij!

1. Zo weet je dat jouw batterij echt leeg is

Lijkt de dag wel eeuwen te duren en zinkt de moed in je schoenen als je op je horloge kijkt? Of… wacht eens even? Is het nu nog steeds 10.05? Snel haast je naar de dichtstbijzijnde klok op je werk en kom je er achter dat je horloge al uren stilstaat. Het is enorm vervelend en onhandig als jouw horloge niet meer accuraat is. Als je merkt dat je horloge continue blijft achterlopen, ook als je deze al een paar keer weer terug op de goede tijd hebt gezet, is de kans groot dat de batterijen aan vervanging toe zijn.

2. Welke batterijen heb je nodig?

Als je horlogebatterijen aan vervanging toe zijn, is het belangrijk dat je eerst controleert welke batterijen er precies in zitten. Ga niet direct AG5 batterijen aanschaffen als je nog niet weet op welke batterijen jouw horloge tikt. Door de horloge open te maken, kan je gemakkelijk zien van welke batterijen er gebruik wordt gemaakt. Schrijf het type knoopcel batterij op een briefje of neem de oude batterij mee naar een winkel, zo weet je altijd dat je met de juiste batterij thuiskomt.

ag5 batterij

Tip: koop bij de aanschaf van je horloge direct een aantal nieuwe horlogebatterijen. Zo grijp je nooit mis en kan je de batterijen meteen vervangen als dat nodig is.

3. Zorg voor een stofvrije werkruimte

Bij het vervangen van horlogebatterijen is het belangrijk dat je de horloge verder niet beschadigd. Horloges zijn enorm gevoelig voor stof en andere invloeden van buitenaf. Wij raden dan ook aan om deze enkel open te leggen in een stofvrije werkruimte. Pas hierbij goed op dat er geen stof of vuil in het horloge komt. Je wilt uiteraard voorkomen dat het horloge enorm snel beschadigd en vervolgens ook nog eens gerepareerd moet worden, dat is immers een zeer duur grapje.

4. Kies voor hoogwaardige batterijen

Knoopcellen vind je tegenwoordig in vrijwel elke winkel. Van de supermarkt tot een goedkope B-winkel, batterijen zijn overal te vinden. Natuurlijk lijkt het ontzettend handig (en bovendien ook nog eens een stuk goedkoper) om knoopcellen hier aan te schaffen, maar er kleven toch ook wel een aantal nadelen aan. Zo is de levensduur van deze batterijen een stuk minder lang en bestaat er ook een groot risico op lekkages. Lekkende batterijen zijn enorm schadelijk voor elektronische apparaten. Ze kunnen horloges dan ook onherstelbaar beschadigen. Dit is uiteraard ontzettend zonde! Blijf daarom goed nadenken over de gevolgen van je keuzes. Ook hierbij geldt: goedkoop is duurkoop!

knoopcel batterij

Geef een reactie