Huis en tuinLifestyleTips

Tips voor het aanleggen van een nieuwe vloer

Nieuwe vloer aanleggen

Als je een nieuwe vloer in je huis gaat aanleggen, is het een goed idee om zo’n verbouwing slim aan te pakken. Je wil natuurlijk een perfecte vloer, van het juiste materiaal en voor een aantrekkelijke prijs. Een goede voorbereiding is hier het halve werk en helpt je om de juiste beslissingen te maken bij de aankoop van een nieuwe vloer. Zorg eerst dat je een goed overzicht hebt van alle wensen en eisen waaraan jouw nieuwe vloer moet voldoen. Vraag je af of je vloerverwarming wilt of niet, welk materiaal je voorkeur heeft en welk bedrag je aan de nieuwe vloer wilt besteden. Onderstaande handige tips helpen je op weg.

1.  Vloerverwarming? Kies voor infreezen!

Een nieuwe vloer is een uitgelezen kans om te kiezen voor meer comfort en duurzaamheid. Een van de eerste vragen die je jezelf dan ook moet stellen als je een nieuwe vloer gaat kopen, is of je vloerverwarming wilt of niet. Als je kiest voor vloerverwarming profiteer je van meerdere voordelen. Een vloerverwarming bespaart energie, is comfortabel en is met alle typen vloer te combineren, zoals hout, beton, tegels of tapijt. Het voordeligste en slimste is om de vloerverwarming in een bestaande vloer in te freezen. Hierbij hoeft de oude vloer niet gesloopt te worden, maar wordt de verwarming in de bestaande vloer gelegd die daarna gerenoveerd kan worden. De kosten van vloerverwarming infrezen zijn hierdoor relatief erg voordelig in vergelijking met andere verwarmingssystemen. De vloerverwarming prijs berekenen kun je tegenwoordig gemakkelijk online doen.

2. Materiaal en kleur

Als je kiest voor vloerverwarming, dan is het zowel mogelijk om een houten als betonnen vloer te leggen. Bij hout kies je bijvoorbeeld tussen parket of laminaat. Bepaal hoe je de vloer gaat leggen, want dit kan op twee manieren: zwevend of vast. Bij zwevend liggen de vloerplanken los op de ondervloer op een isolerende tussenlaag. De vloer kan zo later makkelijk losgehaald en verhuisd worden. Bij een vastliggende vloer wordt deze aan de tussenvloer gelijmd of genageld, wat de kans op gekraak kleiner maakt. Bij het bepalen van de kleur van de vloer, is het verstandig om te kijken naar de kleur van de huidige vloer en de wanden. Bij donkere wanden is een lichtere vloer visueel mooier.

3. Stel van tevoren het maximale bedrag vast

Als je de keuze hebt gemaakt voor een of meer vloeren die jouw voorkeur hebben, stel dan meteen vast welk bedrag je maximaal wilt uitgeven. Op basis hiervan maak je meteen een kleinere selectie van potentiële vloeren. Goed online onderzoek naar prijzen van vloeren en het aanvragen van meerdere offertes bij vloerspecialisten kan uiteindelijk flink voordeel opleveren. Dat is makkelijk besparen!

 

Geef een reactie