Auto&vervoermannenTechnologieTips

Het belang van originele winterbanden

originele winterbanden

Nu het weer steeds kouder wordt, beginnen we ons  te oriënteren op de aanschaf van nieuwe winterbanden. Ook als je op vakantie gaat naar het buitenland is het verstandig om winterbanden aan te schaffen. In veel landen is het tegenwoordig verplicht om in de wintermaanden de banden te verwisselen. Bij de aanschaf van nieuwe wielen twijfelen veel mensen tussen replica’s en originele winterbanden. Over het algemeen zijn imitatiewielen een stuk goedkoper en neigen we sneller naar de voordeligste optie. Maar is dat ook wel zo verstandig? In dit artikel vertellen we meer over het belang van originele winterbanden en waarom dit nog altijd de beste keuze is.

Veiligheid boven alles

Er gaat niets boven veiligheid op de weg. Je wilt het niet riskeren dat er gevaarlijke ongelukken gebeuren door het toedoen van jouw voertuig. Niet alleen om je eigen veiligheid te garanderen, maar ook de veiligheid van andere weggebruikers. Bij originele winterbanden zien we dat er rekening is gehouden met alle veiligheidsregels. Bovendien is er gebruikt gemaakt van een zogenaamde veiligheidsmarge. Dat betekent dat de veiligheid zelfs in de zwaarste omstandigheden gegarandeerd is, iets wat replica’s vaak niet kunnen garanderen.

Replica’s kunnen hun lage prijs behouden door een goedkoop productieproces toe te passen. Bij dit productieproces worden de materialen simpelweg in een mal gegoten. Hierdoor zijn de wielen en velgen een stuk minder stevig dan de originele banden en bestaat het risico dat velgen onderweg kunnen afbreken. Dat gaat niet alleen ten koste van jouw eigen veiligheid, maar ook die van andere weggebruikers. Ons motto: veiligheid boven alles, maakt dat wij een voorstander zijn voor het gebruik van originele winterbanden.

Langere levensduur

Bij de aanschaf van nieuwe winterbanden wil je dat deze genieten van een lange levensduur. Het kan immers best duur zijn om een hele nieuwe set winterbanden aan te schaffen en dat wil je uiteraard niet elk jaar hoeven doen. Bij originele winterbanden zien we dat het productieproces bijdraagt aan een langere levensduur. De wielen worden getest op een lang uithoudingsvermogen en kunnen invloeden van buitenaf beter verdragen.

Originele winterbanden worden blootgesteld aan meerdere testprocedures om de levensduur en veiligheid te garanderen. Deze testen kunnen aardig in de papieren lopen, wat tevens de reden is dat originele banden een stuk duurder zijn dan replica’s. Bedenk echter wel dat deze controles voor jouw eigen veiligheid worden uitgevoerd. Bij replica’s wordt er gebruik gemaakt van een goedkoop productieproces en de banden worden niet blootgesteld aan meerdere controles en testen. Hierdoor is de betrouwbaarheid, kwaliteit en levensduur van het product niet gegarandeerd.

Hogere verkoopwaarde van de auto

Wil je je auto binnen nu en een paar jaar verkopen? Dan is het belangrijk om nu al aan de restwaarde te denken. Hoe meer je voor deze auto kunt krijgen, hoe luxer de volgende auto mag worden. Een auto die beschikt over imitatiebanden zakt sneller in waarde dan een auto met originele banden. Beschik je ook nog eens over een set originele winterbanden? Dan is de kans groot dat de auto plotseling veel meer waard is.

Geef een reactie