mannenMens&gezondheidTipsvrouwen

Online daten: een aanrader of toch niet?

Tegenwoordig doen we vrijwel alles online. We onderhouden onze sociale contacten via de mail en de app, we sturen online kaartjes, geven boodschappen door en boeken vakanties of leuke uitjes. Echt erop uit gaan om zelf iets te ondernemen? Dat doen we enkel als het maanden van tevoren is afgesproken en als het echt op geen enkele andere manier kan. Veel mensen vinden het zonde dat er nog maar zo weinig interactie is in de ‘echte’ wereld. Zelfs een partner vinden doen we ‘gewoon’ online. We delen ervaringen en gaan vervolgens aan de slag in het online wereldje. Of dit een aanrader is? Dat is compleet afhankelijk van jouw eigen ideeën als romanticus. Een hype is het zeker en er bestaan genoeg positieve ervaringen en huwelijken die ooit begonnen als een online gesprek. Maar wat zijn nu echt de voor- en nadelen van online daten?

De voordelen van online daten

Online daten is een ware hype, niet alleen in ons land maar ook in de rest van de wereld. Dit is natuurlijk niet voor niets. Online daten kent talloze voordelen en wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Online daten is een gemakkelijke manier om meerdere singles bij jou in de buurt te leren kennen.
  • Je kunt gemakkelijk gesprekken voeren en op basis van een ‘klik’ een vervolgafspraak maken.
  • Door middel van een filtersysteem, zoals je ook ziet op RelatiePlanet, is het mogelijk om jouw wensen en voorkeuren door te geven. Hierdoor zie je enkel de singles die ook echt een match zijn!
  • Online daten voelt een stuk gemakkelijker en comfortabeler aan. Door de afstand van een computer- of telefoonscherm, heb je het gevoel eerlijker te kunnen zijn en gemakkelijker te kunnen praten. Hierdoor is het een stuk fijner om jezelf figuurlijk bloot te geven aan een ander. Daardoor is de kans groter dat je een match voor het leven vindt. Bovendien gaat het praten in real life dan ook een stuk gemakkelijker. Het is dan ook niet voor niets dat online dating een ware must is voor mensen die verlegen aangelegd zijn.

online dating

De nadelen van online daten

Toch zijn er ook nog genoeg tegenstanders als het gaat om online dating. Zij vinden het te onpersoonlijk en een ingewikkelde manier om liefde te vinden. Zij hebben het idee dat liefde vanzelf op je pad komt, gewoon wanneer jullie daaraan toe zijn. Er zijn immers nog steeds kroegen, cafés, terrasjes en bioscopen om leuke mensen te ontmoeten. Daar hoef je niet voor achter een scherm te duiken. Online daten kent geen bijzonder grote nadelen, zolang je maar je eigen gevoel volgt. Zoek jij naar een spontane liefde? Wacht dan af totdat deze op je pad komt. Heb je er geen problemen mee om het lot af en toe een handje te helpen? Waag dan eens een kansje en maak een profiel aan op een online datingswebsite. Misschien schuilt liefde wel in een heel klein hoekje!

 

 

Geef een reactie