LifestylemannenMens&gezondheidTechnologieTips

Dit is waarom de e-bike zó populair is

Dit is waarom de e-bike zó populair is

De e-bike is een enorm succes. Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld en ook de gebruikersgroep lijkt een transformatie door te maken. Daar waar de elektrische fiets voorheen werd gezien als mobiliteitshulpmiddel voor ouderen, is dat tegenwoordig echt wel anders. Jong én oud genieten van de voordelen van een e-bike. De doelgroep is dus ontzettend breed geworden en dat zie je terug in het aanbod. Zo is er tegenwoordig voor ieder wat wils. Van hippe transportfietsen tot aan supersnelle speed-pedelecs. Het is vandaag de dag allemaal te koop. Waar dit succes vandaan komt? Dat lees je in deze blog! 

Trapondersteuning maakt fietsen ontspannen

Een e-bike kopen is tegenwoordig dus niet niks. De keuze is namelijk reuze. Maar toch is hetgeen dat de e-bike zó populair heeft gemaakt op iedere e-fiets terug te vinden, namelijk trapondersteuning. Trapondersteuning Komt voort uit de samenwerking tussen de accu en de motor. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat je met minimale inspanning vooruit komt. Hierdoor kost fietsen jou minder kracht en zijn lange afstanden opeens heel goed te doen per fiets. Hijgend puffend en steunend aankomen op je plaats van bestemming is dankzij de e-bike verleden tijd! 

Dankzij de e-bike minder CO2 uitstoot

Een belangrijk onderwerp op de agenda van een heleboel mensen is een schoner milieu en hier een steentje aan bijdragen. Dit kan al door kleine dingen te doen in het dagelijks leven, zoals je afval scheiden, korter te douchen, maar bijvoorbeeld ook door de auto vaker te laten staan. Zeker als je ervoor kiest je auto te vervangen door een elektrische fiets en voortaan naar het werk te fietsen maak je pas écht veel impact. Bedenk je eens hoeveel CO2 uitstoot je met deze aanpassing bespaart? Best een verantwoorde aankoop dus, zo’n e-bike. 

Maak de blits met hipste modellen

Een ander, toch ook wel fijne reden dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets, is dat ze tegenwoordig net zo mooi, al dan niet mooier zijn dan gewone fietsen. De stoffige modellen met standaard fietstassen zijn vervangen voor hippe modellen. Van stadsmodellen met transportrekken en manden tot aan sportieve fietsen in de stoerste kleuren, je maakt gegarandeerd de blits op ieder fietspad. En dat dan ook nog eens met het grootste comfort! 

Kortom de e-bike is niet voor niet ontzettend populair in Nederland onder jong en oud. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Dan hebben we dé tip voor: ga een Stella fiets huren! Stella Fietsen verhuurd ook haar fietsen. In deze setting kun jij op je gemak ervaren hoe het is om elektrisch te fietsen. Ideaal toch?

Geef een reactie