algemeenKledingLifestylemannen

Tips voor het kopen van nieuwe schoenen

Schermafbeelding 2018-03-18 om 08.54.55-min

Iedereen kent het wel: je loopt een schoenenwinkel binnen en raakt verliefd op een paar schoenen. Ook als je ze aantrekt lopen ze heerlijk! Thuis aangekomen is dat echter een heel ander verhaal. Na een paar rondjes lopen voel jij al dat je deze schoenen niet vaak aan zal doen. Zonde toch? Neem de volgende tips van harte als deze situatie je maar al te bekend voorkomt.

1.         Let niet alleen op het merk en je vorige ervaringen

 

Heb je een versleten paar Giorgio schoenen in de kast liggen? Heb je ze helemaal stuk gelopen en wil je echt alleen dit merk? Of waren die Magnanni schoenen de vorige keer toen je ze paste echt een ramp voor jouw voeten? Bijt je niet stuk op een bepaald merk! Bij elk merk heb je verschillende schoenen, met net zoveel diverse pasvormen. Zorg dat je alles een keer probeert alvorens je een keuze maakt. Wie weet zal die keuze je zelfs doen verrassen!

Giorgio schoen
Giorgio schoen

 

magnanni schoen
Magnanni schoen

2.         Neem altijd sokken mee tijdens het passen

Op een zomerse dag loop je geregeld rond op je teenslippers of sandalen. Toch is het niet zo handig om met blote voeten schoenen te gaan passen. Neem sokken mee die je normaal ook draagt, zo voorkom je het risico dat je een te grote of een te kleine maat meeneemt.

3.         Probeer meerdere maten

Bijna iedereen weet wel ongeveer zijn eigen schoenmaat. Staar je echter niet blind op deze maat. Bij elke schoen kan jouw ideale maat weer anders zijn. Weet je niet zo goed meer welke je moet kiezen? Vraag dan om hulp van de verkoper. Zij kunnen je vaak precies zeggen wanneer een schoen goed zit. Je kan als stelregel houden dat er ongeveer een vingertop ruimte moet zijn tussen de rand van de schoen en je voet. Bij meer of minder ruimte zit een andere maat vaak veel beter.

4.         Koop geen schoenen die je nog moet ‘uitlopen’

Het klopt inderdaad dat schoenen naarmate je er vaker op loopt soepeler worden en iets beter gaan zitten. Verwacht echter geen wonderen! Als de schoenen al zeer doen en knellen in de winkel is de kans klein dat dit nog minder wordt naarmate je er vaker op loopt.

mannen schoenen

5.         Let op het tijdstip waarop je de schoen past

Net als je vingers zullen je voeten naarmate de dag steeds meer opzwellen. In de ochtend zijn je voeten een heel ander formaat dan in de avond. Ga bij voorkeur dan ook in de middag of in het begin van de avond shoppen voor schoenen. Zo weet je zeker dat ze niet gaan knellen op een later tijdstip van de dag.

6.         Let op de breedte en hoogte van de schoen

Iedere voet is uniek. De ene persoon heeft last van een hoge wreef, de ander heeft juist zeer smalle voeten. Deze personen hebben dan ook baat bij verschillende schoenen. Als je buitenste tenen pijn doen bij het passen, kan je beter voor een bredere schoen gaan. Als je veel moeite moet doen om de schoen überhaupt aan te krijgen is de hoogte niet geschikt voor jou.

Kies bovenal voor een schoen die jou enthousiast maakt!

Geef een reactie