Zelfstandigen Zonder Poen

In Nederland werken ruim 1 miljoen mensen als ZZP’er. Zelfstandigen Zonder Personeel die bewust geen vaste (min of meer) zekere dienstbetrekking aangaan, maar zich voor eigen risico met de bijstand als enig vangnet verhuren aan opdrachtgevers. Ik ben er één van. 
Mijn belangrijkste drijfveer is de vrijheid. Geen managers die je willen ontwikkelen, geen verplichte cursussen, geen zogenaamd leuke bedrijfsuitjes en geen schuldgevoel. Geen werk, geen geld. Ziek, geen geld. Vakantie, geen geld. Werk, geld. Ik hou er van. 

ZZP staat daarom voor meer dan Zelfstandige Zonder Personeel. Voor mij is het ook Zelfstandige Zonder Problemen, Zelfstandige Zonder POP-gesprek en Zelfstandige Zonder Pensioen. Maar onze regering zag voornamelijk Zelfstandige Zonder Premieafdracht dus wordt de wet aangepast. Want iemand moet de sociale potjes waaruit door zelfstandigen niet gegeten wordt toch vullen?

Met ingang van 1 januari is voor elke opdracht die een ZZP’er uitvoert een papierwinkel nodig waaruit moet blijken dat de zelfstandige het werk echt zelfstandig uitvoert. Zo mag ik bijvoorbeeld geen instructies krijgen, verplichte werktijden hebben, verlof moeten aanvragen of vergaderingen bijwonen. Da’s echt de waanzin ten top! Dat accepteert toch geen enkele opdrachtgever? Gevolg is dat de meeste ZZP’ers geen nieuwe opdrachten meer krijgen en verplicht worden in loondienst te gaan. De overheid rekent alvast op een meevaller van 7 Miljard ofwel 7000 Euro per ZZP’er. Ik kan er met de beste wil van de wereld geen meevaller in zien. 

En daarom protesteer ik: Boeeeee! (Want zo doet een Zelfstandige Zonder Protest dat)


9 Comments

 1. kouider

  cómo llamar a marruecos por fa

 2. jamal

  hahaha

 3. jamal

  olaa

 4. jamal

  olaa

 5. jamal

  larache

 6. jamal

  kien

 7. Grappen en grollen in NL, dat is een ding wat zeker is 😉

Leave a Comment