Spanje dag 4 (dag 106)

We liggen op het strand. Mijn broer kan maar met moeite langer dan een half uur blijven liggen dus we moeten gaan lopen. Het is rond een uur of één en alles is gesloten. In plaats van het kopen van een cadeautje voor Noa die overmorgen 9 wordt eindigen we dus in een bar. Naast me zit een 80-jarige Spanjaard zonder tanden. Hij stoot me aan. Zegt iets onverstaanbaars, wijst op zijn glas sherry, wrijft over zijn buik en slaat zijn glas in één keer achterover. Dat was althans de bedoeling. De sherry druipt van zijn kin en de man lacht er tandeloos hartelijk om.

Naast deze Spanjaard zit een Engelsman die niets anders zegt dan dat hij Duisters haat. Of wij uit Duitsland komen? Nee wij komen uit Nederland. Dat is mooi want ook alle Nederlanders haten Duisters toch? Zegt hij. Wij beamen het. De Engelsman vertelt over William from Orange die ooit trouwde met een Engelse prinses. Ik bestel nog een bier. Hij vertelt over Diana en Charles en over wat er mis ging. Ik bestel nog een bier. De Engelsman komt op stoom en zegt dat ik lijk op William Hague, een vent die ooit prime minister wilde worden. Mijn accent doet hem daarentegen denken aan een andere politicus die het opnam tegen Tony Blair. Heel even voel ik me een wereldburger. Dat gevoel houdt op als ik Google geraadpleegd heb. Frits Wester? Een beetje gedesillusioneerd loop ik met mijn broer terug naar het strand.


Leave a Comment