Maikieee!!

Een stad is een stuk onpersoonlijker dan een dorp, wordt vaak beweerd. Ik denk dat dat niet zo is. In een dorp kun je volgens mij veel eenzamer zijn dan je in een stad ooit gaat lukken. Maar dat ligt dan wel aan jezelf natuurlijk. Als je wilt kun je in een dorp bij de drumband gaan of bij de majorettes. Je kunt ook koning schieten of carnavalswagens bouwen. Maar als je daar allemaal geen zin in hebt en op woensdagavond zin hebt in een biertje dan kun je verrekte eenzaam zijn in een dorp. Er is vast wel een kroeg, maar zie je jezelf daar al zitten? Op de hoek van de bar terwijl de vaste gasten je aankijken alsof je een gezwel bent? Geloof me, daar ga jij niet zitten. In een stad daarentegen vindt niemand het vreemd als je in je eentje aan de bar gaat hangen: ‘Leuk joh, waar kom jij vandaan, wat doe je voor de kost en waar gaan we dadelijk naartoe?‘. Zo gaat dat hier.

Nee ik zit vanavond niet alleen in de kroeg, denk dat vooral niet. Ik kwam hierop doordat de postbode de post weer verkeerd had bezorgd. Mike Starink woont tegenover me, weet ik nu. Is het niet heel erg onpersoonlijk dat ik niet weet wie er tegenover me woont, dacht ik toen. Nee, dat is het niet. Toen ik in een dorp woonde wist ik ook niet wie er tegenover me woonde terwijl de kroeg daar een stuk ongezelliger was dan welke kroeg hier in mijn straat dan ook. Dus vandaar.

Verder was vandaag een dag als alle anderen. Een bom, een vliegtuig zonder radio, F16’s, geschokte passagiers die hun met een oude black Berry geschoten foto’s laten zien op het journaal, sussende woorden en lijsttrekkers. En tussen al dat alles door heb ik ook nog gewerkt. Jaja.

Oh nou vergeet ik het leukste nog. Ik heb een vreselijke stemwijzer ingevuld die op basis van je merkvoorkeuren bepaalt dat je op de VVD moet stemmen. Een andere uitslag kreeg ik er tenminste met geen mogelijkheid uit. Deze stem’wijzer’ dus maar niet gebruiken hè. Beloofd?


2 Comments

  1. Ik zou hier een heleboel op kunnen zeggen .maar omdat ik nodig naar bed moet.
    Houd ik wijselijk m’n mond maar

  2. Joey

    Hebben ze bij de VVD ook allemaal Apples?

Leave a Comment