Dag 129, Mijn lesje geleerd

Ik heb een elektrische scooter gehad. Dat werkte voor geen meter. Vanaf het moment dat ik de straat uitreed was ik op zoek naar een oplaadpunt. Het bereik van die electro-krengen is gewoonweg veel te klein. Toen ik een boot kocht werd het er daarom gewoon eentje met ouderwetse dieselmotor. Hoe aanlokkelijk en groen een elektrische boot me ook leek.

Als je per ongeluk wel een elektrische sloep hebt gekocht baal je natuurlijk. Je komt er de grachtengrodel nog niet mee uit. Dan maar een generator mee het water op, moet de bebaarde man op de foto hierboven hebben gedacht. Zijn droom van groen, geruisloos varen wordt nu verstoord door het irritante, hoge gefluit van de generator.

Ik heb echt medelijden met hem. Het was zo’n nobel initiatief, die elektrische boot. Maar moet je hem nu zien zitten op dat klapstoeltje… Zijn vrouw zit zo ver mogelijk van de herrie af en kijkt chagrijnig. Zij wilde altijd al een dieseltje. Er wordt niet gesproken. Al zouden ze elkaar natuurlijk ook niet verstaan. We varen maar snel voorbij met onze tevreden brommende diesel. Ik heb mijn lesje met die scooter gelukkig wel geleerd.


Leave a Comment