Dag 124, Proost!

Zaterdag schijnt het volgens de weer-vorsers nog maar 18 graden warm te worden dus we moeten het er vandaag van nemen. Eerst een halve dag werken en daarna met de boot het water op!

We varen de Amstel af tot Ouderkerk. Wat zullen we doen? Verder of terug? Terug is toch ook snel weer 2 uur, dus laten we maar doorvaren. Een uur later varen we door Abcoude. Verder of terug? De brugwachter is razendsnel dus we gaan verder door de prachtige Gein. In Driemond kunnen we links de Weespertrekvaart op naar Amsterdam of rechts richting Muiden waarbij we wel het Amsterdam-Rijnkanaal moeten oversteken. We gaan rechts.

In de verte zien we het kanaal. Een enorm schip passeert. De kriebels lopen over mijn rug. Ik vaar achter de “Wilhelmina’ uit Terneuzen langs. ‘We zouden ook links het Amsterdam-Rijnkanaal in kunnen gaan. Dan snijden we een enorm stuk af, hoeven we niet via Muiden, niet via het IJsselmeer en niet via de Oranjesluizen…’. Is een optie… Ik denk iets te kort na en sla linksaf. De Wilhelmina ploegt ver voor ons uit. Ons bootje surft over de golven. Mijn poging om bij Wilhelmina aan te pikken mislukt jammerlijk. We gaan gewoon niet snel genoeg.  Telkens als ik achterom kijk zie ik weer een volgend groot schip aankomen. Zover mogelijk tegen de wal aan varen we het eindeloos lijkende kanaal af. Als we eindelijk in beschut water aankomen trekken we een fles wijn open. Dat hebben we wel verdiend. Proost!


1 Comment

  1. Theo gaan jullie niet zo’n gevaarlijke stunts uithalen,Met het kleine bootje tussen die grote monsters VEEEEEl te link

Leave a Comment